fredag 28 juni 2013

...homemade peeling...

1dl björklöv
5dl salt
2dl olivolja, jag valde olivolja med citron
1msk honung
några droppar eterisk olja
...mixa ihop allt med en mixerstav i en skål till en grön, grynig massa...
...det blir rätt tjockt...
...häll upp på en väl rengjord burk...
...skrubben håller 6-12 månader i rumstemperatur... 

onsdag 26 juni 2013

...det är på gång...


...tomatplantorna har allt växt till sig lite...
...ett par vindruvsklasar...
...små, små gurkor börjar synas...
...det ska till lite färg både på tomaterna och paprikan...
...lite krusbär...
...till och med mina orkidéer blommar om efter lite vila...  
...det kan nog bli riktigt bra det här fram till semester...
...som för övrigt kommer bestå av att måla om huset...SVART...om vädrets makter är på vår sida...

tisdag 25 juni 2013

...jag är beroende av...


    Man kan aldrig få för mycket garn....                              

...Man vill gärna känna och klämma på det...
...eller bara titta på det för att det är så vackert...
...ibland kan man till och med sticka något av det....

..Sega chokladkakor...

Sega cookies
Jag köper annars alltid dessa cookies på Seven Eleven för att de helt enkelt är så himla goooa..!!!
Jag är kanske inne i Gbg en gång var annan månad så det är ju inte såå ofta..;)
  
Nu har jag trillat över ett eget recept som va sååååå hysteriskt gott, så seven eleven kakorna kan faktiskt få vila vidare så gör jag mina egna sega chokladiga raringar istället.

Här är hemligheten:

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)



Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

De är sååå goa..!!!!

...Värsta sockerbomben...

...tappat bort kortet på denna goa...
                         




Sockerkakan
100 g smör
1 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1/2 tsk salt

Maräng
5 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
100 g mörk choklad (smält)
1/2 krm ättika

Chokladkräm4 äggulor
1/2 dl strösocker
1 dl grädde
150 g mörk choklad
1/2 msk flingsalt

Servering
4-5 dl grädde
Hackad dajm eller det man själv tycker passar

Ugn 150 grader ca 40 minuter

Vispa smör och socker mjukt och smidigt
Tillsätt ett ägg i taget under vispning och slutligen mjölken
Blanda de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ned dessa i smeten
Fördela smeten i en mindre långpanna

Maräng
Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret på låg hastighet med elvisp.
Tillsätt ättikan och resten av sockret successivt och öka hastigheten på vispen. Vispa tills marängen är vit, blank och fast.

Vänd ned den smälta chokladen slarvigt i marängen och fördela chokladmarängen i formen ovanpå sockerkakssmeten.

In i ugnen ca 40 minuter

Chokladkräm
Blanda äggulor, grädde och strösocker i en kastrull.
Hetta upp på svag värme och under omrörning tills krämen börjar sjuda, tjockna och bli blank. Ta bort krämen från plattan och rör ned den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält och vänd ned flingsaltet.

Servering
Vispa grädden fluffig.
Skär tårtan i 2 bitar. Lägg den ena biten på ett fat
Bred chokladkräm över och toppa med hälften av den vispade grädden
Lägg på den andra tårtbotten och fördela resten av grädden på toppen.

Serveras med fördel till en kopp starkt kaffe...;)

...det är mycket nu...

...veckorna rusar fram i full fart...


...ett litet projekt jag har pysslat med...