onsdag 7 juli 2010

..En dag på stan...


...Mötte upp AlexSandra vid tiosnåret i Nordstan för en rask promenad upp till Glasögonfabriken. En syn undersökning och 995 kronor så ska jag få ett par nya solglasögon, de gamla har liksom gjort sitt nu. Vi ska vänta ca 1 timme medans de blir klara och det passar oss utmärkt för nu ska vi fika, eller rättare sagt, vi ska äta frukost.

Le Croissant får den äran att servera oss frukost i dag. Färskpressad apelsin juice, en macka av grovt bröd med färska tomater, mozzarella, ruccola, soltorkade tomater, såå himla god och till detta en Chai Latte. Efter en stund så dyker även den yngsta dottern upp och vi fortsätter vår dag i Göteborg. Efter att vi hämtat mina glasögon så är det dag för oss att åka hem.

Ett infall på hemvägen resulterar i massa liter vit färg. Vårt paradis som vi nu mer bor i har ett stort fel. Det är så att på insidan så är det furu, furu och ännu mer furu .

...Tak, väggar och Golv...

Smakprov på det kan jag dela med mig av när det är vitmålat.

Jag har även ett kök a lá -74 som har en helt fantastisk gul-orange färg som också ska få sig en omgång med vit färg. Jag har fått tips om att det ska gå att måla över kaklet, lejongult från -74. Häftgrund och lackfärg ska tydligen funka, jag lever på hoppet...


Efter denna shoppings så bar det av hemåt Nu var det hundarnas tur att få sig en omgång. Kloklippning och rakning var det tänkt att bli. Klorna gick väl bra och Aztrid ser inte ut som skäggiga damen längre men Ruffus har gått med i mustasch-kampen. Jag får fixa en trimmer med mera klös i för att få ordning på han.

...Efter hundarna så gick jag lös på taklisterna som ska ner...

...Halva huset är nu tak-list-löst...

...Under tiden så hade Daniela fixat till inför middagen...

Maken har passat på att fixa sig ett redigt ryggskott, säger han, så han gör inte många knopp just nu, jag tror däremot att han vilar upp sig inför semestern...
Anne

10 kommentarer:

Patricia sa...

Vilken härlig frukost ni hade.. =)

Och "ful-furu" som Simon & Tomas säger...är ju snyggare när det blir vitt... =)

ha så kul med målarpenseln.. ;)

Kram Patricia

Nypan sa...

Nä, jag som älskaaaar när det är träfärgat.
Men å andra sidan så är jag ju lite "eljest"

Kramen

Anna sa...

Tjenare!! Ja, faktum är att det inte skulle vara HELT omöjligt...Min syster jobbar i samma ftg, Forever, och är ung varannan vecka i Götet. Dock mest centralt, de har lght på Tegnérsgatan vid Skånegatan. Så skulle Du kunna ta Dig till stan och hämta resp lämna boxen så kan vi ordna det!! Hojta till bara!
Kram kram

Anki N sa...

Det är något visst med att äta frukost på stan, eller på altan!!
Furu...urk..jag bodde i ett hus en gång där allt, precis allt var i furu - kräktes lite varje morgon, men jag hyrde bara då så de var inte mycket att göra åt. Tror du jag gillar furu?
Men med lite färg så kan de göra susen i dusen.
Trevlig helg
Kramiz Anki N

Anki N sa...

Tusen tack för vykortet som kom idag. Blir så glad.
Kramiz Anki N

nika sa...

Vilken dag!!!!du har gått i raketfart. Det kommer att funka jättebra med vitt. Hoppas vi får se resultatet. Ha en fortsatt skön helg.

Frida sa...

Sv: Hej. Jag har jobbat på dagis i ungefär 2 år i Oslo. Jättespännande och intressant jobb :)

Helene sa...

Åh...tror du verkligen att det kan funka att måla över kaklet? Det skulle vara underbart på vårt hiskeliga brungula kakel!! Vågar man prova??

Nu blommar rosor och lavendel så vackert och jag njuter varje dag :)

Ha det så gott!
Kram Helene

Veronica sa...

Ojoj låter som du har en hel del att stå i ;) Har oxå hört att man kan måla över kakel. Annars finns ju sådana där klister historier men det lär ju ta ett tag. Annars kan man ju ta bort kaklet, tapetsera och sätta glasskiva-skitsnyggt tycker jag =)

Malin E sa...

Glöm inte att ta en massa före kort det är SÅ kul att ha sen då man ser vilken förvandling det blir!!! ska bli spännande att få se sedan alltid kul att få göra om och göras fint!