onsdag 8 februari 2012

...B(r)AKförkylning...

...Fick gå hem från jobbet i går...
Tokförkyld
...Huvudvärk från hell dessutom..
Försöker hålla mig uppe på bena en stund men får kasta mig ner i soffan när orken tryter...
Jag har någon märklig åkomma, jag blir såå stressad när jag är sjuk och inte orkar göra något. Det försöker jag bota med att i alla fall resa på mig och göra något...det funkar väl så där kan man säga...att börja dammsuga för att bota huvudvärk är kanske inte det bästa sättet att bota den. Det är väl just när Horton är här och brötar som jag tar till de lite okonventionella metoderna...de funkar INTE kan jag meddela...det enda som händer är att maken kommer och ger mig ett gäng vita piller när jag åter igen landar i soffan med ännu mera värk...

...Idag så startar jag upp min Kitchen Aid...
En av makens sämre kompisar har av olika anledningar blivit skyldig mig en baksten och en sådan var vi och hämtade på hans stenhuggeri. Måste säga att jag är imponerad. Vilka bröd jag fick till, glömde dock att jag hade varmluften på i ugnen så de fick nog för mycket färg. Måste också rekommendera Manitoba Cream , det var nog det mjölet som fick mitt bak att nå oanade höjder...
Eller vad tycks...



...Jag har beställt ett "startpaket" med surdeg i från Mejeribolaget för 19:-, vi får väl se vad det kan innehålla. Jag har alltid trivts i mitt kök, men som det har sett ut det sista året så har det inte inbjudit till bak. Det har inte funnits ordentliga ytor till att arbeta på, men det gör det ju nu när köket är klart...

Ha en trevlig afton, nu kryper jag ner i soffan igen och kikar på mästerkockerna...

Anne


Sirapslimpa


1l mjölk/yoghurt

50g jäst

1tsk salt

1 dl rapsolja eller smält margarin

2,5 dl sirap, Vanlig eller brödsirap

2 tsk brödkryddor

2dl fiberhavregryn

Manitoba Cream tills degen är klibbfri, jag glömde mäta hur mycket jag använde…


Värm vätskan till lagom temperatur, har du margarin så smält det här i också. Lös upp jästen med saltet och lite av degvätskan.

Häll i sirapen och ev. brödkryddor.

Häll i havregrynen och blanda ner mjölet tills du får en bra och smidig deg.

Låt degen bli arbetad i bakmaskinen minst tio minuter.

Låt jäsa till dubbel storlek.

Ta upp degen, knåda den och forma till två limpor, in i ugnen nedre delen i 175C i ca 45 minuter.

Låt svalna på galler.





söndag 5 februari 2012

...Tapeter...

...Jag har letat efter en randig tapet i ett år snart och äntligen har jag hittat den...
Jag har letat med ljus och lykta efter just DEN, när jag väl hittar den så finns den inte i någon affär utan den måste beställas på nätet, hos Tapeter & Tyger Det är väl inga problem med det mer än just den LILLA detaljen att man får vänta i två veckor innan de kommer hem till mig
Den ska sättas upp på tvären så min hall blir långrandig, en vägg, de andra blir vita eller ljusbeiga, med mörkbruna möbler...
Denna heter Romo Charcoal - W206-05
...Det är även dax för sovrummet att få sig en omgång...
...Det är ju säkert 1,5 år sedan som jag tapetserade om där...
Nu blir det en Boråstapet, Bohéme, som kommer att få pryda min vägg. Maken är väl lagom nöjd men å andra sidan så är han inte inblandad i själva tapetseringen, det brukar bli bäst om jag gör det själv...
...Så nu är det bara att vänta...

Ha en go dag.

Anne