Vår väg har blivit en enda stor lervälling nu när tjälen har släppt. Långfredagen vigdes till att på böja återställandet av det som en gång varit väg.
...snödropparna överlevde faktiskt maskinens framfart...
...snödropparna överlevde faktiskt maskinens framfart...
Helstekt filé med gorgonzola och potatis
250g Gorgonzola
3dl grädde
potatis
vitlök
salt & peppar
Bryn filen, salta och peppra den väl.
Lägg den i en form ihop med potatisen, tjockt skivad, häll över grädden och lägg ner gorgonzolan. Ställ in det i ugnen 200g tills filen har fått en temp på 64-65 grader, känn på potatisen så den också är färdig.
Servera med en god sallad.
en sats, ca 12 stycken.
2 ägg
2dl strösocker
125g smör
1dl mjölk
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1tsk kardemumma
½dl farinsocker
2-3 syrliga äpplen
Vispa socker och ägg poröst. Smält smöret häll i mjölken. Blanda ner det i smeten. Rör ihop mjöl, kardemumman och bakpulver, blanda ner det i smeten. Tärna ner äpplen, inte för små bitar och blanda ihop dem med farinsockret. Rör ner detta i smeten. Fördela i muffinsformar ca12 stycken.
Grädda i mitten av ugnen 200g ca 20 minuter.
Ha en härlig påskafton
det tänker jag ha.
Kramizar Anne