onsdag 7 juli 2010

..En dag på stan...


...Mötte upp AlexSandra vid tiosnåret i Nordstan för en rask promenad upp till Glasögonfabriken. En syn undersökning och 995 kronor så ska jag få ett par nya solglasögon, de gamla har liksom gjort sitt nu. Vi ska vänta ca 1 timme medans de blir klara och det passar oss utmärkt för nu ska vi fika, eller rättare sagt, vi ska äta frukost.

Le Croissant får den äran att servera oss frukost i dag. Färskpressad apelsin juice, en macka av grovt bröd med färska tomater, mozzarella, ruccola, soltorkade tomater, såå himla god och till detta en Chai Latte. Efter en stund så dyker även den yngsta dottern upp och vi fortsätter vår dag i Göteborg. Efter att vi hämtat mina glasögon så är det dag för oss att åka hem.

Ett infall på hemvägen resulterar i massa liter vit färg. Vårt paradis som vi nu mer bor i har ett stort fel. Det är så att på insidan så är det furu, furu och ännu mer furu .

...Tak, väggar och Golv...

Smakprov på det kan jag dela med mig av när det är vitmålat.

Jag har även ett kök a lá -74 som har en helt fantastisk gul-orange färg som också ska få sig en omgång med vit färg. Jag har fått tips om att det ska gå att måla över kaklet, lejongult från -74. Häftgrund och lackfärg ska tydligen funka, jag lever på hoppet...


Efter denna shoppings så bar det av hemåt Nu var det hundarnas tur att få sig en omgång. Kloklippning och rakning var det tänkt att bli. Klorna gick väl bra och Aztrid ser inte ut som skäggiga damen längre men Ruffus har gått med i mustasch-kampen. Jag får fixa en trimmer med mera klös i för att få ordning på han.

...Efter hundarna så gick jag lös på taklisterna som ska ner...

...Halva huset är nu tak-list-löst...

...Under tiden så hade Daniela fixat till inför middagen...

Maken har passat på att fixa sig ett redigt ryggskott, säger han, så han gör inte många knopp just nu, jag tror däremot att han vilar upp sig inför semestern...
Anne