söndag 11 december 2011

...Kanelskorpor...

1,5 dl farinsocker
4,5 dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1msk kanel
1msk vaniljsocker
100g smör
0,75dl matlagningsgrädde,
det hade inte jag så jag tog mjölk och en skvätt vanlig grädde.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

  1. 2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Hacka ner smöret och smula ner det med fingrarna till en grynig massa.

  3. 3. Arbeta in grädden tills det blir en deg. Rulla ut den till en 2 cm tjock rulle och platta till den något.

  4. 4. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 8 minuter.

  5. 5. Låt skorporna svalna något och dela dem sedan i över- och underdelar. Lägg dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare ett par minuter tills ytan fått lite färg.
  1. 6. Eftertorka skorporna i 50 graders ugnsvärme tills de är helt torra.

  2. 7. Förvaras i tät burk.

De är försvinnande goda...;-)