
1,5 dl farinsocker
4,5 dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1msk kanel
1msk vaniljsocker
100g smör
0,75dl matlagningsgrädde,
det hade inte jag så jag tog mjölk och en skvätt vanlig grädde.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Hacka ner smöret och smula ner det med fingrarna till en grynig massa.
- 3. Arbeta in grädden tills det blir en deg. Rulla ut den till en 2 cm tjock rulle och platta till den något.
- 4. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 8 minuter.
- 5. Låt skorporna svalna något och dela dem sedan i över- och underdelar. Lägg dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare ett par minuter tills ytan fått lite färg.
- 6. Eftertorka skorporna i 50 graders ugnsvärme tills de är helt torra.
- 7. Förvaras i tät burk.
De är försvinnande goda...;-)