måndag 11 oktober 2010

...Höst...



...Jag fick en påse med äpplen av en rar kollega...
Katja hete de visst...
Det lustiga var att jag fick två äppelträd i födelsedagspresent av min mamma och mina systrar vara av det ena faktiskt var av sorten Katja. Små, rödgula, söta och goda... det blev
äppelpaj på kalaset, inte så svårt att räkna ut va ;-)
I dag så kokade jag äppelmos på de som var kvar, med vanilj i, den blev sååå god...

Äppelmos med vanilj

1kg äpplen
2dl vatten
1vaniljstång
1,5dl socker
1tsk Atamon, flytande konserveringsmedel

ev en kanelstång

ca 7-8dl
1. Skala, kärna ur och dela ner frukten i bitar. Lägg ner dem i en kastrull med vattnet.

2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner den urskrapade stången. Låt sjuda ca30 minuter, rör om då och då.

3. Rör i sockret och rör om det tills det smällt. Tag kastrullen i från värmen och häll i Atamon
.
Häll upp i varma och rena burkar eller frys in moset när det svalnat.



...En liten tös på höstprommis...

...Ruffusen är självklart med...



...Om ni tittar noga i högra hörnet så syns mina små äppelträd, det lär väl dock dröja ett par år innan de bär frukt...

...Min födelsedagspresent av maken är en liten sak som jag önskat mig ett bra tag...





Den gör sig rätt bra i det nya köket...
Att den dessutom funkar som köksmaskin gör ju inte saken sämre...

Ha en go dag

Anne

5 kommentarer:

Anki N sa...

Du vilken snyggt o rent kakel du har i köket!! De gillade jag. Lika så din köksmaskin - härlig present. De är verkligen bra grejer de där o när man haft de ett tag förstår man inte hur man klarade sig utan.

Grattis i efterskott - förstår du fyllt år..*ler*

Kramiz Anki N

Nypan sa...

Mejramskyckling
Kycklingfilé (dela i mindre bitar), krydda med salt o mejram o stek.
häll på creme fraiche (jag brukar ha ca 5 dl till 3 fileér), krydda på med mer mejram och ta rödvinbärsgelé efter smak. Låt puttra en stund på svag värme. Serveras med antingen potatis eller ris. Jätte enkelt :-P

Kram kram

Anki Nilsson sa...

Ville bara säga.

Hej hej..hoppas allt är bra med dej.

Kramiz

Malin E sa...

Åh va jag blir avensjuk på din kitchen aid!! Grattis i efterskott ska jag säga och så gott med hemagjort äppelmos! Själv fick jag bara massa mask i ALLA mina äpplen i år, gick inte hitta ett enda bra skittråkigt.
Kram MAlin

Anki Nilsson sa...

Oh du ståtlar fortfarande med din läckra köksmaskin. Du lider väl itne av bloggtorka?

Kramiz