tisdag 9 november 2010

...Snökaos...


....Gårdagen visade sig från höstens bästa sida, klarblå himmel, strålande sol och krispig hög luft. En sådan där dag som gör att man bara älskar hösten...
Men i dag vaknar man upp till verkligheten, snökaos..!!!
Två hundar ska ju ut på morgonen innan dagens allvar tar vid, detta gäller ju även i dag. Ruffus hade inga större problem med att ta sig ut i snön men Aztrid...hon tänkte minsann inte gå ut i detta läskiga som fanns överallt. Fick bära ut henne, långt...!!!
Detta är ju förste vintern i vårt nya hus och vi har inte riktigt hunnit etablera några kontakter med grannarna...framför allt de grannar som har traktorer är ju intressanta så här års...;-)
När vi bodde i det Blå Huset, numer det Röda Huset, så var vi ju kända med våra grannar 40år tillbaks så det var ju inga problem. Vår rara granne där ute på Ellös visste ju dessutom att vi skulle i väg varje morgon så han såg till att vägen var farbar innan vi gav oss i väg vid 06,00 varje morgon...
I dag så hade det dock inte blivit så himla mycket snö som de, vädermänniskorna på TV, hade lovat.Det var i alla fall inte så mycket snö här så vi inte kom ut på vägen... En del dumdristiga människorna som bor här ute på landet tyckte väl inte att det fanns anledning till att sänka farten i dag så det var väl i alla fall tre bilar som låg i diket på väg ut till stora vägen. Det går ju an att vara kaxig när jag för en gång skull faktiskt har fått på vinterhjulen....

Ha en bra dag i vinteryran..

Kramizar Anne

3 kommentarer:

Patricia sa...

Här har det med varit snökaos, många bilar och långtradare i diken lite överallt...att folk aldrig lär sig. Och min svägerskas stackars 18-åriga dotter blev fast i bussen hem från skolan i nästan 8 timmar..hon har just blivit hemskjutsad av polisen ... =)

Rozzi bryr sig inte om snön, men är inte glad i den heller som vissa hundar gör, hon är som vanligt helt enkelt .. =)

Hoppas ni snart har bra relation med grannarna!

Kram Patricia

Anki Nilsson sa...

Uch....vi har inte fått någon snö, o vi är inte ledsna..inte de minsta. Stackas lille hunden, inte lätt med dåliga väder när man är liten...haha jag minns en tax vi hade en gång i tiden, hon hoppade alltid på tre ben när de var mycket snö, stora problem när hon skulle kissa. De odjuren jag har nu ÄLSKAR SNÖ, regn o annat taskigt väder.

Nä folk lär sig aldrig - att ta de lite lungt när snön o halkan kommer.

Kramiz Anki

Nypan sa...

Här kommer receptet på tacopaj (jätteenkelt):
Soft tortilla (valfritt antal)
Köttfärs (ca 500 gr)
Tacokrydda
Salsa (valfri styrka, vi använder medium)
Tomater
Lök
Cheddar cheese
Tortilla chips
Riven ost

Stek upp köttfärsen med tacokryddan.
Smörj en form, lägg i en tortilla, bred ut salsa, lägg på en tortilla, lägg på köttfärs, lägg på en tortilla, bred på cheddar cheese o strö över lök o tomater, lägg på en tortilla, lägg på köttfärs, lägg på en torilla, lägg på köttfärs o riven ost, lägg på en tortilla, krossa tortilla chips och blanda med riven ost och strö det över. Stoppa in i ugnen, 200 grader i ca 20 min (håll koll så den inte blir bränd).
I vilken ordning eller vad man har i är upp till var o en. Om man vill ha mjukare grönsaker i så kan man försteka dom.

Smaklig måltid :-D