söndag 16 januari 2011

...Glashalt...då åker bilen av vägen...

...det är lite glest mellan mina blogginlägg tycker jag...
Det känns som om dagarna springer i från en hela tiden, förstår inte riktigt vart de tar vägen.

I går regnade det väldigt här. Det är väl den svenska vintern som ska ta ett nytt grepp om oss. Att vi har fått ha snö sen i mitten på november ska väl straffa sig nu. Regn och ännu mera regn har de nu lovat oss.

Yngsta dottern var på väg hem från Lidköping med goa vänner i härligt västkuskt vinterväglag, -1 och regn. Killen som sitter bakom ratten tror väl han är kung, i och med att man har fått körkort behärskar man väl allt... eller...
Nä, så var inte fallet..!!!
Bilen släpper för dem, på motorvägen, i 150km/h..!!! Bara där så fattar man ju att det är ett pucko bakom ratten De snurrar två var på motorvägen innan de landar rätt in i mitträcket, mot trafiken. Tack och lov så sitter de ju bältade..!!! Dottern slår dock i huvudet i fönstret när de tar stopp, får sig en rejäl knäck i nacken och har himla ont i ryggen nu... De andra klarar sig väl relativt bra också, inga större fysiska skador...Men tänk..!!! Det kunde slutat riktigt illa..!!!
...Man blir smärtsamt medveten om hur sårbart livet...

Nog om det, jag fortsätter min vana trogen att måla lite hemma. Tanken är det i alla fall. Maken byter ut de gamla radiatorerna just nu. I går roade han sig med att släppa ut allt vatten som vi hade i källaren (krypgrunden) som inte ville rinna ut genom dagvattenledningen då den hade fryst efter det regn som kom förra helgen... Det frös ju på sedan och det innebar att utloppet för dagvattnet frös till... det krävdes iof inte så mycket jobb, Det svåraste var att lokalisera röret. Inte det lättaste i en meter snö och massa ris över utloppet...

...I dag, söndag, blir det stilla innepyssel som sagt. När jag ledsnar på min färg så ska jag byta ut ett par taklampor. Fick dessutom beställt mig en ny taklampa till vardagsrummet. Den ska komma i slutet på januari och jag hoppas att den gör sig bra. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig... ;-)

I morgon kommer min lilla mamma hem. Hon har varit på en liten kryssning i Karibien. En sväng in till Miami, Mexico, Cayman Islands... Innan jul så var hon en sväng i Kina och innan Kina åkte hon en vecka till Jordanien, för att vila upp sig inför Kina-resan...
Hon placerade nog sitt pensionssparande rätt , jag ska väl dessutom tillägga att lilla mamman är 72 år... inte lastgammal men då rakt ingen ungdom...

Ha det gott tills vi ses och höres igen.

Kramizar Anne

5 kommentarer:

Malin E sa...

Ja fy fan låt skiten regna bort nu!!
Kram kram!

Anki Nilsson sa...

Urk...så läskigt med dottern...ja de går fort när de ska, man får anpassa hasgigheten lite efter väglaget. Men tyvärr gör ju inte alla de. Tur hade de allt!!

Så du börjar i det närmaste se ut som en målapensel eller?? fniss. Tror inte du bryr dig när du väl är klar o bara kan gå omkring o njuta av ditt arbete o hur de blev.

Din mammas "leva livet" grej, häftigt...ja man ska passa på att se sig om i världen medans man kan o har råd. Varför sitta hemma o vänta på de "oändliga" nä, grattis till alla krutkärringar o gubbar som får vara friska o kan göra vad de vill på gamla dar.

Kramiz Anki

Rantamor sa...

Men va otäckt, fy fasen du kunde ha mist en del av ditt liv i den olyckan.
Vilken tur att det slutade relativt lyckligt.
Men du har en härlig mamma som reser runt så mycket.
Riktigt coolt.
Hoppas att renoveringen flyter på.

whatthefuckdotcom sa...

Men fy s*tan vad läskigt och jösses vilken tur! Småpojkar ska inte ha körkort!

kihaku sa...

Så skönt att det ändå gick relativt bra. Övermodiga unga människor med nya körkort...urk!

Häftigt din mamma lever! Har hon några goda råd till pensionsplaceringar?? :-) Roligt att hon unnar sig att resa så där!