fredag 23 december 2011

...Advensbak del2...något sent kanske...


Dagen till ära så slutar jag klockan elva. Firar detta med att åka och hämta min mammas hund,Teo, en Italienare, som inte fick följa med mamman och mina systrar till fjällen över jul. De älskar väl inte kyla de små Italienska vinthundarna precis...

...Åkte hem och inväntar en liten Sessa som "sammo" (farmor) ska passa medan hennes pappa ska inhandla det sista inför julen. Farmor och farfar får väl handla sen, när pappan är tillbaka, när det nu blir...

Passar på att baka lite...

Italienska mandelskorpor med smak av apelsin


Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1dl svarta sesamfrön
3/4 dl skållad grovhackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
rivet skal från en apelsin


Gör så här:
Rör socker och smör poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda de mjöl, bakpulver, mandel, apelsinskal. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten och rör ihop till en deg. Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterrätt
Dela degen in tre längder och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda, sneda bitar. Lägg snittytan uppåt och sätt in dem i ugnen ca 30minuter igen. Vänd skorporna efter halva tiden.




...Lagom till att att de låg på tork så kom Sessan, så nu får hon lite "Sammotid"...

Ha en go uppesittarkväll

1 kommentar:

Anki Nilsson sa...

Nja lite sent kanske..fniss.
Fast här är ganska tidigt nu, undrar just om Du är vaken...såg dig inte på fejsan..:)

Kramiz o go fortsättning