tisdag 15 januari 2013

...helt uppslukad...

...av att sticka...
...för många år sedan var jag i stickträsket...
...en tröja i veckan blev det...minst...
...Sedan många år är jag dock en nykter stickerska...
Men sedan ett par veckor så åker jag ju till en helt underbar människa varje morgon och eftermiddag,  Eddies dagmatte...
Hon stickar, ofta och gärna och mycket och vackert och praktiska saker och snygga saker...dessutom är hon himla duktig på det så man kan fråga henne om det mesta...När Eddie flyttade hem till oss var han ju en liten klen kille som frös väldigt mycket ute. Hon stickade en lite tröja åt honom, den växte han ur väldigt snabbt så jag tänkte att en lite tröja kan ju inte göra så stor skada...jag knåpade ihop en på ett par dagar...sen var det kört..!!!
Helt plötsligt så var jag tillbaka i träsket...utan att riktigt förstå hur det gick till så sitter jag fast i det igen... Två tröjor till Eddie, ett par raggisar till mig...jag stickar dessutom sockor för första gången i mitt liv...jag har nämligen satt upp ett mentalt hinder för mig själv, jag var helt säker på att jag inte kunde sticka hälen på sockar...men det kan jag tydligen och nu håller jag på med ett par Lovvikavantar... Rosamelerade, kanske inte den vanligaste färgen på dessa vantar men jag är barnsligt förtjust i just rosa så det fick bli den färgen...

...att vi dessutom tapetserat spikat panel i hallen gör ju inte att jag sitter sysslolös...
Om ni vill kan jag lägga in före / efter bilder på hallen...


Nu ska det stickas en tumme på min vante och kollas på Bygglov... =)

Kraaaam

3 kommentarer:

Mickis sa...

Men det är ju underbart att kunna sticka det man vill ha :)

Jag tror nog inte du är sååå beroende >;-)

Svar: Den är låst ja. Men är du bara inloggad så behöver du ingenting annat för att läsa min blogg. Det räckte att bekräfta länken som du gjort :-)

Kram

Mickis sa...

Jo jag finns på en ny enkel dagboksblogg på meramickis.blogspot.com
VÄLKOMMEN

Herr Nilssons Fru sa...

Sticke ri o sticke ra :)
de har jag aldrig gjort, men jag kan tänka mig att man kan bli beroende att man kan fastna, ja inte i stickorna utan i själva görat. Jag började sy lampskärmar en gång i tiden, de blev jag besatt av. Oj oj vad många fina skärmar de bidde.

Jag har varit o dansat i afton, de kan man också bli beroende av.
Kramiz