måndag 17 februari 2014

...vi roar oss i Göteborg...

...maken och jag åkte till Göteborg i söndag... 
...vi tänkte oss en heldag i stora stan...
...att vi hade lite olika tankar om vad som skulle göras under denna dagen, maken hängde efter väggarna och fixade med lampor som ska ersätta de vanliga gatlyktorna och jag flanerade i affärerna... ...det blev Indiska, Ur&Penn, Claes Olson, Wassens och alla andra affärer som man passerar på vägen. Efter kite shoppande vandrade jag till baka med lite inhandlad fika. 
...Jobbet är inte helt enkelt pga att boende i husen skäller på honom hela tiden. Bl.a. så säger de att "Lamporna tänds för tidig, lyser in i sovrum, tv-rum och förstör nattsömn och bländar vid tv-tittandet"... Det är ju inte direkt makens egna idéer om att dessa lamporna ska upp utan det är ju Göteborgs Stad som gett honom i uppdrag att göra detta. Märkligt att folk inte förstår detta. De borde väl i första hand ta kontakt med sina hyresvärd/bostadsrättsförening och fråga vad som händer.
Detta jobbet utförs i närheten av Kronhusbodarna så vi hade tänkt att äta lunch där, när vi kom dit så står det att det är stängt på grund av reparation. Det blev till att tänka om och jag gick bort till Gyllene Måsen (McDonalds) och köpte med lunch som inmundigades i bilen. När vi sitter för och äter så kommer en kille och tjej runt hörnet in på den gatan vi parkerat på. De grälar vilt, de både hör vi och ser vi på kroppspråket, hon är uppklädd till tänderna med pälshatt och skyhöga klackar, det ösregnar!!!, han bör på massa "fina" påsar som inhandlats...rätt som det är så slänger han alla påsar rätt upp i luften så alla kläder och prylar flyger omkring... Tjejen börjar plocka upp allt som far omkring och han står helt oberörd och tittar på förödelsen och bara röker... Lite pinsamt att sitta "på första parkett", vi kan ju liksom inte gå där ifrån...lite sorgligt att vuxna människor beter sig så ute på stan... 
...ett av dagens inköp... En ny klocka, jag tycker det är barnsligt roligt med klockor och vet inte riktigt hur många jag har... :-)

Ha en bra dag mina vänner, Kram 

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Underbart med shopping i goa Götet ! Snygg klocka som fick följa med hem .Ha en fin måndag .Kramar Rita

Herr Nilssons Fru sa...

Snygga naglar!!
Ja de e pinsamt att folk överhuvudtaget inte kan behärska sig. Man kan ju undra vad som händer hemma o de gör så där på stan :( hua.

Så du är klockmoster, kul, själv använder jag aldrig klocka de var många år sedan.
Kramiz

Mickis sa...

WoW vilka snygga naglar du har :-)
Klockan är oxå jättesnygg!

Stackars maken som blev så utskälld, men som sagt han gör ju inte detta för att han "vill" utan för att det är hans jobb :-)

Ja jösses vad pinsamt när inte folk kan uppföra sig...

ha en fin kväll!
kram

Mycket annat & lite betong sa...

Så mysigt Göteborgstripp!
Skönt att gå själv på stan och shoppa. Häftig klocka!

Kram Agneta